Efektivna riješenja

za nastavu

Razvijte kritičko razmišljanje i kreativne vještine

Razvijte kreativno rješavanje problema vašim učenicima i omogućite im da postanu kreatori budućnosti. LEGO® Education rješenja pomažu vašem programu učenja sa efektivnim, strukturisanim programom za predmete nauke, tehnologije, inžinjerstva i matematike (STEM).

Ova rješenja omogućavaju studentima da razumiju zahtjevne predmete,  unapređuju kritičko razmišljanje, razvijaju njihove ideje i da naprave vlastite kreacije kroz zabavno učenje.

Podučavajte tehnologiju kroz zabavan i aktivan način

Lahko je uključiti LEGO® Education STEM program u svakodnevnom učenju. Podstiču aktivnost i stimulišu učenje tražeći od učenika da riješavaju probleme koji su im bliski. Ovakav pristup podstiče učenje i pomaže svakom učeniku da uspješno ispuni nastavni program. 

  • Početi je lagano – formulari za učenike i nastavnike su dostupni.
  • Podstiče aktivnost i učenje kod učenika.
  • Sadrži punu dokumentaciju za učenike i nastavnike.
  • Sva nastavna rješenja sadrže aktivnosti za nastavni plan i program.
  • Istražite teme i izazove stvarnog života.
  • Razvijte vještine 21. stoljeća.
  • Razvijte kritičko razmišljanje i kreativnost.

45544 LEGO MINDSTORMS Education EV3 Core Set

Ovaj set sadrži sve što je potrebno za početak nastave STEM i informatike koristeći uzbudljivi LEGO MINDSTORMS koncept. On pruža punu podršku nastavnicima, uključujući STEM i računarstvo nastavnih materijala, i sveobuhvatan eLearning program. Sistem uključuje EV3 Intelligent Brick, kompaktno i snažno programabilno računalo koje omogućuje kontrolu motora i prikupljanje povratnih informacija senzora pomoću intuitivnog programiranja, softver koji se isporučuje sa seta bilježi podatke.

Saznaj više

45560 EV3 Expansion Set

Dajte vašem modelu mogućnost gradnje i poticaj sa  LEGO MINDSTORMS Education EV3 Expansion Set. Opremljen sa dodatnim kockicama, novim elementima i jedinstvenim dijelovima koju omogućavaju fleksibilnost, više mogućnosti i kreativnosti. Sa ovim elementima neka učenici i nastavnici budu još kreativniji i osmisle nove robote koji prevazilaze Core Set.

 

Saznaj više

45570 EV3 Space Challenge Set

Poletite i uzmite svoj LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 creations to Mars with the Space Challenge Set. Dizajniran kao dodatak na vaše postojeće LEGO MINDSTORMS Education EV3 solution Set i Space Challenge Set koji Vam daje elemente i kockice da transformišete Vašu učionicu u površinu Marsa – i onda istražujete koristeći svoj izum robota.

 

Saznaj više

9580 LEGO Education WeDo Construction Set

LEGO Education WeDo Construction Set je jednostavan za korištenje koji uvodi male studente u robotiku u kombinaciji sa LEGO Education WeDo Software v.1.2 i Activity Pack. Studenti će biti u stanju da izgrade LEGO modele motora i senzora, te programirati svoje modele i istražiti niz kroskurikularnih tema temeljenih na aktivnostima koje razvijaju vještine u području znanosti, tehnologije, inžinjerstva i matematike, kao i jezika, pismenosti i društvenih studija. Construction Set dolazi sa više od 150 elemenata, uključujući motor, senzor nagiba, senzor pokreta i LEGO USB Hub.

Saznaj više

9585 LEGO Education WeDo Resource Set

Novi LEGO Education Resource Set je namijenjen da služi kao dijelovi za dopunu WeDo Robotics Construction Set i uključuje 325 različitih elemenata koji se kombiniraju sa Constructio Setom za izgradnju četiri nova, veća modela – toranj dizalica, inteligentna kuća, Ferris kotač i auto. Set uzima STEM koncept učenja sa WeDo višeg nivoa, proširuje mogućnosti za kreativne izazove za rješavanje problema, lekcije pismenosti i matematike. Jedan WeDo Resource Set se preporučuje za svaki WeDo Construction Set. Neki modeli zahtijevaju dodatne setove – pogledajte uputstva o izgradnji prije kupnje.

Saznaj više

Dodaci i zamjenski dijelovi

45500 EV3 Intelligent Brick

Programerska, inteligentna opeka služi kao srce i mozak LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 robots. Nudi šest interfejs osvijetljenih dugmadi koja mijenjaju boju kockica u aktivno stanje. Crno – bijeli zaslon visoke rezolucije, ugrađeni zvučnik, USB port, mini čitač SD kartica, četri ulazna porta i četiri izlazna porta. Kockica također podržava  USB, Bluetooth i Wi-Fi komunikaciju sa računarom i ima programski interfejs koji omogućava programiranje i prijavu podataka direktno na kockicu. Kompatibilan je sa mobilnim uređajima, a napaja se energijom iz AA baterije ili EV3 punjiva DC baterija.

Saznaj više

45502 EV3 Large Servo Motor

EV3 Veliki Servo Motor je snažan motor koji koristi tacho povratne informacije za preciznu kontrolu u roku od jednog stepena preciznosti. Pomoću ugrađenog senzora rotacije, inteligentni motor može biti da se uskladi sa ostalim motorima na robota tako da se može voziti u ravnoj liniji na istoj brzini. Može se koristiti i da dati precizno štivo za eksperimente. Dizajn motora također olakšsava sastavljanje vlakova prijenosa.

Saznaj više

45501 EV3 Rechargeable DC Battery

Litij ion EV3 punjiva DC baterija je dizajnirana za korištenje s EV3 Intelligent Brick i ima kapacitet od 2.050 mAh. Ona pruža duži rok vremena od AA baterije i mogu se puniti bez uzimanja modela odvojeno. Baterija je uključena u EV3 obrazovanju Core Set i ima vrijeme punjenja od oko 3 do 4 sata. To zahtijeva MINDSTORMS punjač, što je isti punjač za NXT punjivu DC bateriju. Ove prodaju odvojeno.

Saznaj više

45503 EV3 Medium Servo Motor

EV3 Medium Servo Motor je odličan za manja opterećenja, visok broj obrtaja i kada su potrebni brz odziv i manji profil motora u dizajnu robota. Sa ugrađenim tahometrom motor dozvoljava preciznost ili preciznu kontrolu do jednog stepena tačnosti i posjeduje ugrađen brojač rotacija.

Saznaj više

45504 EV3 Ultrasonic Sensor

EV3 ultrazvučni digitalni senzor stvara zvučne valove i čita njihove odjeke za otkrivanje i mjerenje udaljenosti od objekata. Također može poslati zvučne talase da radi kao sonara ili slušati zvučni talas koji izaziva početak programa. Studenti mogu dizajnirati sistem za praćenje saobraćaja i mjerenje udaljenosti između vozila, na primjer. Postoji mogućnost da se otkrije kako se tehnologija koristi u svakodnevne stavke kao što su automatska vrata, automobili i proizvodni sistemi.

Saznaj više

45505 EV3 Gyro Sensor

Digitalni EV3 Gyro Sensor mjeri robota rotacijskog gibanja i promjene u svojoj orijentaciji. Studenti mogu mjeriti kutove, stvoriti balansiranje robota i istraživati tehnologiju koja pokreće niz stvarnih alata kao što su Segway, navigacijski sistemi i kontroleri igre.

Saznaj više

45506 EV3 Color Sensor

Digitalni EV3 Color Sensor razlikuje sedam različitih boja, a također može otkriti odsutnost boje. Služi kao senzor za otkrivanje intenziteta svjetlosti. Studenti mogu graditi boje sortiranjem i linijama prateći robota, eksperimente refleksije svjetlosti različitih boja i steći iskustvo sa tehnologijom koja se naširoko koristi u industrijama kao što su recikliranje, poljoprivreda i pakiranje.

Saznaj više

45507 EV3 Touch Sensor

Analogni EV3 Touch Sensor je jednostavan, ali izuzetno precizan alat koji detektira kada se pritisne ili pusti njegov prednji gumb te je u mogućnosti računati sa jednom i više tipki. Studenti mogu graditi start / stop robot sistem kontrole i otkriti upotrebu tehnologije u uređajima kao što su digitalni muzički instrumenti, tastature i kuhinjski aparati.

Saznaj više

45514 EV3 Cable Pack

Koristite ovaj kabal paket da dopunite svoj odabir kabla. Sadrži četiri .25M kabla, jedan .5M kabal i dva .35 M kabla.

Saznaj više

45508 EV3 Infrared Beacon

Dizajniran za upotrebu sa EV3 Infrared Seeker Sensor. Beacon emitira infracrveni signal koji senzori mogu pratiti. Beacon se može koristiti i kao daljinski upravljač za EV3 kockicu kroz signale koje šalje infracrveni senzor.

Saznaj više

45509 Infrared Sensor

Digitalni EV3 Infrared Seeking Sensor detektira blizinu robota i čita signale koje emituje EV3 Infrared Beacon. Studenti mogu na daljinsko upravljanje robota mogu stvoriti navigaciju prepreka kurseva i naučiti kako se infracrvena tehnologija koristi u TV daljinskim upravlljačima, sistemi za nadzor ili čak u ciljnoj nabavki opreme. Kablovi se prodaju zasebno.

Saznaj više

9749 Temperature Sensor

Ova dual-platforma digitalni senzor temperature može biti kalibriran za mjerenje Celzijusa i Fahrenheita koristeći LEGO® MINDSTORMS® Education NXT ili LEGO MINDSTORMS Education EV3 platformu. Senzor je kompatibilan sa pametnim kockicama iz bilo koje platforme i zahtijeva LEGO MINDSTORMS Education NXT softver v.2.1 ili softver EV3.

Saznaj više

45517 Transformer 10V DC

Napunite bateriju! Ovaj standard 10 VDC transformator se priključuje u utučnicu za izmjeničnu struju da napunite punjivu DC bateriju za NXT i EV3 Intelligent Bricks i Power Functions Rechargeable Battery Box, sve se prodaje odvojeno.

Saznaj više

Nazad u program

Elementary