Aktivno iskustvo

Učenja

Podstaknite entuzijastično, efektivno učenje za cijeli život

LEGO® kockice su prirodno zanimljive učenicima osnovnih škola. Kada se koriste u okruženju nastave one povećavaju motivaciju. Kroz ovo aktivno iskustvo LEGO Education pomaže da se kreiraju osnove za učenje. Hands-on pristup učenju podtiče dječiju želju za istraživanjem. Djeca će predmete poput jezika, matematike, nauka, tehnologije i inžinjerstva učiti efikasnije, a pritome će razvijati vještine 21. stoljeća poput rješavanja problema, suradnje i komunikacije.

Planiranje lekcija sa LEGO Education je lagano

Približite učenicima apstraktne koncepte zabavnim, hands-on pristupom koji će ih privući. LEGO kockice će pretvoriti brojeve, riječi i ideje u stvarne modele koje mogu dotaći, opisati i razvijati. Stvarajući predmete opipljivima oni će razviti suradnju i podstaknut će učenike da uče sami davajući im potrebne alate koji im trebaju da pređu izazove.

  • Apstraktni koncepti postaju stvarni koristeći opipljive elemente.
  • Učenici surađuju da bi riješili probleme.
  • Hands-on materijali podstiču učenike da postanu aktivni dio procesa učenja.
  • Razvijte vještine 21. stoljeća sa materijalima za učenje.
  • Podstaknite učenje sa efektivnim nastavnim materijalom za učenike.
  • Podstiče suradnju i komunikaciju.
  • Napravljeno po standardima programa učenja – svaka lekcija i aktivnost je bitna za uspjeh učenika.
  • Dizajnirano da vam pomaže prije, tokom i nakon lekcije.
  • Početi je lagano – formulari za učenike i nastavnike su dostupni.

9686 Simple & Powered Machines Base Set

Osnovni set u našem sistemu Simple & Powered Machines. Ovaj set uključuje veliki skup kockica i upute za izgradnju u boji 18 osnovnih modela i 10 glavnih modela.

Studenti će početi učiti osnovne mehaničke principe sa svih 6 Simple Machines i povećati svoje razumijevanje dodavanjem složenih mehanizama, kao što su zupčanici i prenosnici, pa čak i motor.

Saznaj više

45300 WeDo 2.0 Core Set, Software and Get Started Project

WeDo 2.0 Core Set je dizajniran za učenike od drugog do četvrtog razreda osnovne škole. Softver i početak rada projekta je rješenje hands-on da zapali znatiželju učenika, dok usavršavaju svoje vještine u području znanosti, inženjerstva, tehnologije i kodiranja.

Saznaj više

9641 Pneumatics Add-on Set

Ovaj dodatak setu je cilj da se u kombinaciji sa Simple & Powered Machines Setom uključe pumpe, cijevi, cilindri, ventili, rezervoar zraka, manometar, uputstva za izgradnju u boji za 4 modela u stvarnom životu.

 

Saznaj više

9656 Early Simple Machines Set

The Early Simple Machines Core Set sadrži elemente za izgradnju koji se mogu koristiti za podučavanje djece u vrtiću i prvačića da otkriju kako svijet funkcionira pomoću DUPLO.

Saznaj više

9688 Renewable Energy Add-on Set

Ovaj uzbudljivi dodatak setu omogućava studentima da se upoznaju i shvate obnovljive izvore energije, uključujući: solarnu energiju, energiju vjetra i hidorenergiju. Kao i funkcionalnost i sposobnost solarnih ćelija, vjetroturbina i hidro-elektrana.

Saznaj više

9689 Simple Machines Set

Simple Machines Core Set uključuje sve kockice i elemente koji se mogu koristiti za podučavanje studenata osnovama kako svijet funkcioniše pomoću Simple Machines.

Saznaj više

9585 LEGO Education WeDo Resource Set

Novi LEGO Education Resource Set je namijenjen da služi kao dijelovi za dopunu WeDo Robotics Construction Set i uključuje 325 različitih elemenata koji se kombiniraju sa Constructio Setom za izgradnju četiri nova, veća modela – toranj dizalica, inteligentna kuća, Ferris kotač i auto. Set uzima STEM koncept učenja sa WeDo višeg nivoa, proširuje mogućnosti za kreativne izazove za rješavanje problema, lekcije pismenosti i matematike. Jedan WeDo Resource Set se preporučuje za svaki WeDo Construction Set. Neki modeli zahtijevaju dodatne setove – pogledajte uputstva o izgradnji prije kupnje.

Saznaj više

9580 LEGO Education WeDo Construction Set

LEGO Education WeDo Construction Set je jednostavan za korištenje koji uvodi male studente u robotiku u kombinaciji sa LEGO Education WeDo Software v.1.2 i Activity Pack. Studenti će biti u stanju da izgrade LEGO modele motora i senzora, te programirati svoje modele i istražiti niz kroskurikularnih tema temeljenih na aktivnostima koje razvijaju vještine u području znanosti, tehnologije, inžinjerstva i matematike, kao i jezika, pismenosti i društvenih studija. Construction Set dolazi sa više od 150 elemenata, uključujući motor, senzor nagiba, senzor pokreta i LEGO USB Hub.

Saznaj više

Dodaci i zamjenski dijelovi

9667 LEGO Solar Panel

LEGO Solar Panel pruža dovoljno snage za rad LEGO Energy Meter and motors. To daje 5 V, 4mA u direktnom svjetlu od sijalice 60W koja je pozicionirana 25 cm od solarnih panela ( 2000 lux ).

Saznaj više

9668 Energy Display

Ovaj element prikazuje nivo skladištenja energije u J i ulaz i izlaz u voltima, W, i pojačala. Kombinirajte s Energy Storage (9669) da se formira LEGO® Energy Meter.

Saznaj više

9669 Energy Storage

Ova NiMH baterija sa priključkom je osmišljena da bude u kombinaciji sa Energy Display (9668). U kombinaciji ova dva elementa čine LEGO mjerač energije. Kapacitet pohrane: 150mAh.

Saznaj više

9670 E-Motor

E-Motor je 9 V motor sa unutrašnjim menjačem. Njegova 9.5: 1 omjer zaduženosti pruža maksimalni obrtni moment od 4,5 Ncm i oko 800 okretaja u minuti, bez opterećenja. Također funkcionira kao vrlo efikasan generator.

Saznaj više

88003 Power Functions L-Motor

Smjestite i zaključajte L-Motor u svojim modelima za izgradnju napajanja.

Saznaj više

88004 Power Functions Servo Motor

Saznaj više

8869 Power Functions Control Switch

Kontroliraj svoj LEGO Power Functions Model! Ugradite ovaj kontrolni prekidač u svoje LEGO modele i promjenite smjer napajanja Funckije motora.

Saznaj više

8870 Power Functions Light

Dodajte LED svijetla na svoje modele da napravite sjajne oči, farove i još mnogo toga! Uz podršku  LEGO® Education WeDo Robotics Software v.1.2 i Activity Pack.

Saznaj više

8871 Power Functions Extension Wire 20”

Izgradite svoj  Power Functions-equipped model veći, bolji i još mehanizovaniji i motorizovaniji nego ikad dodavanjem ovog 20 inčnog proširenja žice.

Saznaj više

8878 Power Functions Rechargeable Battery box

Ova punjiva baterija kutija ugrađene litijske baterije polimera za male težine i maksimalne snage. Koristite ga u svom LEGO Power Functions modelu i nikada više nećete morati koristiti baterije za jednokratnu upotrebu!

Saznaj više

8879 Power Functions IR Speed Remote Control

Power Functions IR Speed Remote Control ima četiri RC kanala, dvije stop tipke i dva pravca-kontrolnih prekidača. Koristite sa Power Functions IR Receiver, Power Functions Battery Box i Power Functions Motors, svaki se prodaje odvojeno. Zahtijeva AAA ( 1.5V ) baterije, i prodaje se odvojeno.

Saznaj više

8881 Power Functions Battery Box

Mogu pokretati dva XL-Motora ili četiri M-Motora u isto vrijeme. Zahtijeva 6 AA ( 1.5 V ) baterije, prodaje se odvojeno.

Saznaj više

8882 Power Functions XL-Motor

Koristite XL-Motor da oživite veću gradnju. Zahtijeva funkcije Power Battery Box ( 8881 ), koji se prodaje zasebno.

Saznaj više

8883 Power Functions M-Motor

Koristite funkcije Power M-motora sa novim Power Functions kenektorom kako bi vaši LEGO modeli trajali. The Powe Functions M-Motor je kompatibilan sa oba sistema LEGO gradnje i može se koristiti sa LEGO Education WeDo Construction Set  i Simple and Motorized Mechanisms Base Set.

Saznaj više

8886 Power Functions Extension Wire 8”

Uključite svoj LEGO Power Functions creations sa ovom 8 inčnom produženom žicom. Omogućava vam da povežete LEGO 9V električni sistem na novi Power Functions sistem.

Saznaj više

8885 Power Functions IR TX

IR Power Functions IR Remote Control radi na četiri različita kanala, što omogućava četiri modela kojima se upravlja u isto vrijeme. Zahtijeva Power Functions IR Receiver ( 8884 ) i tri AAA (1.5 V ) baterije, prodaje se odvojeno.

Saznaj više

9583 WeDo Motion Sensor

Kada je senzor pokreta, koji je dizajniran  za LEGO® Education WeDo Construction Set, pričvršćen na LEGO USB hub, to može otkriti objekte u krugu od 15 cm i automatski ih detektovati preko WeDo Softvera.

Saznaj više

9584 WeDo Tilt Sensor

Dizajniran za korištenje  LEGO® Education WeDo Construction Seta i LEGO USB Hub. Senzor može otkriti šest različitih položaja koje automatski detektuje WeDo Softver.

Saznaj više

Nazad u program

Preschool

Nastavite u programu

Middleschool